Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012.11.01.
22:36

Írta: 925

Halgass podcastot!

rssradio.pngMagyarországon a podcastoknak még nincs igazán kultúrájuk. Azok, akik elsősorban nem a zene miatt hallgatnak rádiót, valószínűleg már bosszankodtak egyszer-egyszer, hogy ki kellett hagyni kedvenc beszélgetős műsorukat, mert nem volt megfelelő az időpont. A tengerentúlon ezért is kezdett teret nyerni ez a műfaj. Lényegében ugyanilyen tematikus beszélgetésekről van szó, húsz percestől két és fél órásig.

Meghallgathatjuk a hétvégi meccsek értékeléseit a reggeli dugóban, nyelvleckét vehetünk főzés közben, filmkritikákat, zenei ajánlókat kaphatunk és még megannyi mindent. Szóval a podcast jó dolog, higgyétek el nekem! Pláne, ha van egy okos telefonunk...

Bár az Apple néhány hónapja kijött saját alkalmazásával (v1.1.1), fontos funkciók híján az közel sem tartozik a podcast appok élmezőnyébe. Sok hasznos program létezik (Instacast,Downcast, stb.), én most mégis egy kevésbé ismertet, az RSSRadiot (v2.0.7) szeretném a figyelmetekbe ajánlani.

A program ingyenes változatában három műsorra iratkozhatunk fel, a prémium változat 1,79€-ért korlátlan "előfizetést" tesz lehetővé, illetve reklámoktól mentes. Először természetesen érdemes az előbbit kipróbálni.

Az alkalmazásban alul négy fül található: Subscriptions, Playlists, Downloads, Settings. Az elsőt kiválasztva a bal-felső sarokban lévő plusz jellel böngészhetünk a végtelen mennyiségű műsorfolyam közül, akár a legnépszerűbbekre vagyunk kíváncsiak, akár tematikák szerint, akár cím, kulcsszó vagy gyártó alapján keresnénk. Lehetőség van természetesen manuális URL megadására is.
Ha kész vagyunk, a Subscriptions fülön megjelennek majd a kiválasztott műsorfolyamok, amelyekre rábökve, az elérhető epizódok listáját kapjuk. Az egyes epizódok letöltéséhez azok jobb-felső sarkában található sárga háromszögekre kell nyomnunk.

Az RSSRadio legnagyobb előnye a hasonló appok többségéhez képest, hogy push értesítést küld, amint egy újabb adás elérhetővé válik a kedvenceink közül.

A letöltések a Downloads fülön követhetőek. Ha az alap beállításoknál nem engedjük meg az automatikus letöltést 3G kapcsolat esetén, úgy itt azt manuálisan is elindíthatjuk, ha mégis így döntünk.

A lejátszani kívánt tartalmakat értelemszerűen a Playlist fülön tudjuk kiválasztani. A Now Playing gombot a jobb-felső sarokban találjuk, arra bökve annak helyén egy kis lista ikon jelenik meg, itt szerkeszthetjük meg a lejátszási sorrendet.

rssradio_now_playing.pngA lejátszási képernyő egyébként viszonylag magától értetődő, van play/pause, előző, következő, előre 30 másodperc, vissza 30 másodperc opció, elérhetők az információk, kiválaszthatjuk a nagyon hasznos gyorsított lejátszást (1,5-szeres sebességgel még bőven érthető a szöveg, nem torzulnak a hangok, cserébe rengeteg időt takaríthatunk meg így), illetve ennek a képernyőnek a beállításait is elérjük. Ezeket és a többi alapbeállítást is mindenképp érdemes először alaposan átnézni (mint szinte minden egyéb program esetében), hogy a lehető legkényelmesebb élményt nyújtsa  az app számunkra.

Az RSSRadio számomra mindennap használatos app, maximálisan kihasználom a prémium változatot. Őszintén kíváncsi vagyok, hogy ti milyen gyakran hallgattok podcastokat, megvagytok-e elégedve a jelenleg használat alkalmazásotokkal, illetve kipróbáljátok-e ezt, úgyhogy ha gondoljátok, írjátok meg akár itt, kommenteben, akár a Nappló Facebook oldalán.

Szólj hozzá!

Címkék: zene teszt sport podcast ingyenes kedvenc életmód mindennapok univerzális iPhone iOS

A bejegyzés trackback címe:

https://napplo.blog.hu/api/trackback/id/tr194879515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása