Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012.12.09.
22:05

Írta: 925

Villámgyors poszterek házilag

Mindkét iOS eszközcsaládra elérhető fotóalkalmazást ajánlunk a figyelmetekbe (jelenleg épp 0Ft-os akcióban!), amit akár a játék kategóriába is sorolhatnánk, annyit el lehet vele szórakozni. A Retromatic (v1.2) segítségével retro hangulatú posztereket készíthetünk új vagy meglévő képeinkből.

Végy egy fotót, jelöld ki rajta a használni kívánt részt, és violá! Egyébként az a bizonyos kijelölés kifejezetten jól elvégezhető, ez a program egyik nagy-nagy erőssége. Egy pár pillanatig nyomva kell tartani a képernyőt, s csak akkor válik aktívvá a (piros) satírozás, miután egy sárga csík végigér az azt jelölő sávban jobbra fölül. Amikor épp nem aktív, akkor mozgathatjuk a képet, belenagyíthatunk, választhatunk ecset (brush) és radír (eraser) között. Sőt! Ha megvagyunk, az Auto (jobbra lent) opciót kiválasztva finomíthatjuk is a kijelölést, ami ha elég éles a kontraszt, igen hasznos funkció!

Ha elégedettek vagyunk a kijelöléssel, menjünk tovább (Next), s válasszunk hátteret. Tizennégy minta és azon belül külön-külön jó pár szín közül tehetjük mindezt. Ha ezzel megvagyunk, a képünk effektjéről döntsünk: az eredetin kívül 17 filter, melyek erőssége szabályozható. Méretezzük, forgassuk, pozicionáljuk ízlés szerint. Ugyanezeket tehetjük a rendelkezésre álló 33 szimbólummal (kokárda ikon az alsó menüben), illetve a feliratokkal (A-betű). Ha egy egy elemet - beleértve a fő képet is - nyomva tartunk, a következő lehetőségek közül választhatunk: duplikáljuk, előrehozzuk, egyel előrébb vagy hátrébb mozgatjuk, hátraküldjük (a háttér elé), vízszintesen vagy függőlegesen tengelyesen tükrözzük vagy töröljük.

Ha kész vagyunk, elmenthetjük a fotótekercsre, illetve választhatunk a szokásos megosztási lehetőségek közül (e-mail, Facebook, Twitter, Instagram, Flickr).

A Retromatic egy igen kellemes kis app, mindenkinek ajánlható. Bár iPhone-on sem kényelmetlen, akinek iPadje van, az még jobban fog örülni a HD változatnak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napplo.blog.hu/api/trackback/id/tr644956625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása