Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012.09.11.
12:11

Írta: 925

Youtube, fotófüzér, villámjegyzet

Ahogy az várható volt

Az első és talán a legfontosabb mai App Store hír, hogy a Google kiadta az új Youtube alkalmazást (v1.0.1.3063) - természetesen ingyen -, hiszen az eddigi hírek és a béta verziók alapján annak integrációja kikerül az iPhone rendszeréből. Az új app a megszokott felépítési struktúrák közül a Facebookét követi (baloldalról behúzható menü, stb.), ami okos választás lehet, ha pusztán a közösségi oldal mobilalkalmazásának népszerűségéből indulunk ki. Nem tudni, hogy a határidő közelsége miatt vagy más okból kifolyólag, mindenesetre továbbra sem építették be a teljes felbontású megjelenítés választásának lehetőségét WiFi-kapcsolat nélküli esetekre. Nem csak emiatt érződik egy kicsit túlságosan lecsupaszítottnak a kezelőfelület, cserébe nagyon gyors és könnyen használható. (osztályzat: 3,5/5)

Fűzd össze!

photostring_free.jpgA Nappló egyik kedvelt alkalmazása, a PhotoString (v2.0) szerzői most egy ingyenes kisöccsel (v1.1.0) álltak elő. Ráadásul a "butított" változat gyakorlatilag majdnem ugyanazt tudja, mint a teljes verzió, reklámok sem zavarnak meg minket benne, csak egyetlenegy, általam például sosem használt funkciót vettek ki belőle.

Az alkalmazás legfőbb funkciója képes a fotótár vagy a kamera képeit egymás alá helyezni, és bekeretezni egy korlátlan hosszúságú (magasságú) folyamban. Minden kép alatt (más funkcióknál mellett) annak feliratozása helyezhető el. Ennek színeit az alsó menü baloldalán tudjuk állítani, a betűtípust illetve a képméretet (szélesség) pedig még az alkotási folyamat megkezdése előtt, a nyitóoldalon a jobboldali fogaskerékre bökve.

A PhotoString nem egy túlbonyolított app, de amit tud, azt szépen tudja, úgyhogy az ingyenes verzió mindenképpen megér egy próbát! (4/5)

Memó

Rengeteg lista- és feljegyzéskészítő app létezik, ezeket leginkább az egyéni ízlés és a funkcióéhségünk állítja sorrendbe. Sokaknak annyira tetszik például a Clear, hogy viszonylag gyér tudása ellenére sem sajnálják rá a 2,39€-os vételárat, megint sokan pedig le sem töltenek külön produktivitást serkentő alkalmazásokat. Mivel nekem személy szerint az egyik kedvenc műfajomról van szó, a későbbiekben sok ilyen program kerül majd bemutatásra, ám most egy kevésbé összetettet emelnék ki a ma éjszaka kapott frissítése miatt. Ez a MemoBox 1.6-os verziója, ami most már a naptárból is képes villámgyorsan memobox.jpgjegyzeteket importálni. Villámgyorsan adhatunk hozzá jelszóval védhető feljegyzéseket, ha elkészültek egy finom balra húzással, annak mértékétől függően átszínezhetjük, jobbra törölhetjük, egy érintéssel pedig előcsalhatjuk a menüt, ahonnan szerkeszteni, emlékeztetőt állítani, jegyzetet hozzárendelni, valamint megosztani (naptár, üzenet, vágólap, e-mail, twitter) tudunk. Egyszerű, gyors, ingyenes. Akinek az emlékeztető funkció a legfontosabb, annak továbbra is az Alarmed és a Due lehet a két legjobb megoldás, de az általános teendők kézben tartásához jó eszköz lehet a MemoBox - pláne, ha a továbbiakban is olyan becsülettel és hatékonyan frissítik, mint eddig. (4,5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: képszerkesztés ingyenes fényképezés akció új produktivitás iPhone

A bejegyzés trackback címe:

https://napplo.blog.hu/api/trackback/id/tr404768007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása