Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012.09.01.
11:17

Írta: 925

Szkennelj ÉS fordíts!

textgrabber.pngNem egy, nem két iPhone-ra készült szkenner alkalmazást láttam már, de volt köztük egy, ami valóban kiemelkedett. Hogy mi mindenre használhatjuk?

- nyomtatott szövegek digitalizálására
  (akár magyarul, akár idegen nyelven)

- külföldi, nyomtatott szöveg gyors fordítására
- könyvrészlet kimásolására, jegyzet készítésére
- stb-stb.

tovább...

Képzeld el, hogy a szabadságodat külföldön, egy festői falucskában töltöd, ahol viszont nem értetek közös nyelvet a helyiekkel. Még az étlapot sem érted, nemhogy valami komolyabb szöveget, ha szükséges. Ilyenkor és még rengeteg más esetben is iszonyúan hasznos lehet a TextGrabber + Translator v2.6). Roppant egyszerűen működik, az alkalmazással lefényképezzük a szkennelni és/vagy lefordítani kívánt szöveget, kijelöljük a fényképen a szövegrészt, és rábökünk a beolvasás gombra! A TextGrabber általában 90-95%-os pontossággal felismeri a szöveget, ha az az általa ismert, több mint 60 nyelv valamelyikén íródott. A beolvasott szövegbe innentől kezdve bármikor szabadon beleírhatunk, bármelyik más alkalmazással használhatjuk (elküldés e-mailben, feltöltés Facebookra, lejegyzés naplóba, stb-stb.). Természetesen fontos a megfelelő kontraszt, homogenitás és betekintés, egy gépelt A4-es lappal sokkal jobban boldogul, mint egy mintás csomagolás apró betűs, tarka felirataival.

A TextGrabber a Google fordító online szolgáltatás segítségével fordításokra, de külön letölthető hozzá a cég saját fejlesztésű szótárcsomagja, ami a Lingvo Dictionaries (v2.6) névre hallgat, és a magyar nyelvet is ismeri. Offline szótárról lévén szó a program külföldön sem generál adatforgalmat, amit a borsos roaming árak mellett mindenképp érdemes figyelembe venni.

A TextGrabber most akciós és ugyan nem ingyenes, de mindenképpen azon appok közé tartozik, amire nem kidobott pénz 230Ft (0,79€). És bár egyáltalán nem szükséges, de ha a beépített fordító mellé az elsősorban külföldön hasznos, sokak által dicsért offline szótárt is meg kívánjuk vásárolni, az további 3,99€ kiadást jelent.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt fordítás akció kedvenc életmód alkalmazás üzleti app iPhone szövegfelismerés

A bejegyzés trackback címe:

https://napplo.blog.hu/api/trackback/id/tr864744984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása