Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012.08.27.
19:48

Írta: 925

A horizonton innen és túl

A napokban már említést tettünk a most éppen ingyenesen letölthető HDR FX Proról (v2.6), és ígértünk egy részletesebb leírást is. Nos, ígéret szép szó, jobb később, mint holnap egy túzok, tessék parancsolni!

tovább...

hdr_fx_pro_07.jpg

Számtalan fotóalkalmazás létezik, közülük tényleg nagyon sok kifejezetten jó is. Ajánlani tehát valóban csak a teljesség igénye nélkül lehet. Reméljük, a cikk végére ti is jóváhagyjátok mostani választásunkat!

A nyitóképernyőn három opció fogad: szokás szerint dolgozhatunk "hozott" és "frissen készített" képekkel egyaránt, az i-betűre bökve pedig megnézhetjük a használati utasítást, egy kedvcsináló filmet, a Facebook-oldalukat (bár nálam ez az új Fb-kal nem igazán működik), megnézhetjük a többi terméküket az App Store-ban, osztályozhatjuk ezt, illetve üzenhetünk a fejlesztőknek.

Most menjünk végig egy példafotó segítségével a lépéseken!

hdr_fx_pro_01.jpg

Amint elkészítettük vagy kiválasztottuk a szerkeszteni kívánt fotót, felugrik a méretre vágó ablak. Ha akarjuk meghagyjuk az eredeti formát, ha akarjuk, megigazítjuk. Mivel szélvédőn keresztül készült a kép, a példánkban le kellett nyesni az autó elejét. Az eredeti 4:3-as képarány helyett 3:2-est választottam, hiszen a horizontnak jól áll a szélesség...

A méretre vágást követően analizálásba kezdenek a szorgos kis bitek, majd felajánlják az előre leprogramozott, nevüket városokról kapó filtereket, amik közül a képünk tulajdonságai alapján javaslatot tesznek néhány sablonra (csillag a jobb-felső sarkokban). Ezek közül sajnos muszáj egyet választanunk, hogy továbblépjünk, bökjünk a legszimpatikusabbra. Kapunk egy villámnézetet, ahol a képet balra/jobbra csúsztatva nagyban is megnézhetjük ezeket a filtereket. A felső ikonok balról jobbra haladva a következők: visszalépés, eredeti megtekintése, filter részleteinek véletlenszerű hangolása, küldés más alkalmazásoknak, mentés. Sokszor célszerű, de mindenképp érdekesebb belemenni a részletes szerkesztésbe, válasszuk ki az Edit gombot opciót.

A felső menüből csak a középső pont változott, ide a használati utasítás került. Alul hat kis ikon fogad. A HDR beállításoknál a élénk és árnyékos tartományokat világosíthatjuk vagy sötétíthetjük és mindezek átlátszóságát adhatjuk meg. A sorban a következő az égbolt filter: válasszunk stílust, és határozzuk meg, hol legyen az ég alja. Az alul található csúszkán a filter erőssége változtatható. A harmadik ikon a horizont alatti tartományra vonatkozik, ugyanígy működik minden: filter stílusa, magassága, erőssége.

hdr_fx_pro_02.pnghdr_fx_pro_03.png

Ez után a színgörbéket állíthatjuk a szokásos módon, a kis "recycle" logóval az itteni változtatások annullálhatóak. Az ötödik lépésben textúrát választhatunk (erre a példakép esetében nem került sor), a hatodikban képkeretet és vinyettát.

hdr_fx_pro_04.pnghdr_fx_pro_05.png

Ha mindennel elégedettek vagyunk, már menthetjük is.

hdr_fx_pro_07.jpg

A programban szinte minden magától értetődik, és egy-két bosszantó tulajdonságát leszámítva kifejezetten ígéretesnek találtuk. Próbáljátok ki, várjuk a véleményeteket!

Ami tetszik:
- logikus kezelőfelület
- alapfilterek széles választéka
- hasznos égbolt és földi effektek
- kellő mennyiségű finomítási lehetőség a filterekhez
- két külön állítható "horizont"
- formázható vinyetta
- gyors eredmény

Ami nem tetszik:
- nincs lehetőség elforgatásra
- nem tudunk visszalépni, mert elvesztünk mindent, ráadásul erre nem is figyelmeztet
- nincs lehetőség korábbi projektek szerkesztésére, változtatására
- amint elmentünk egy képet, ismét a nyitóoldalon találjuk magunkat, folytatni nem tudunk, csak újat kezdeni
- pusztán az eredeti fotó nem szerkeszthető részletesen, egy alapfiltert mindenképpen választanunk kell

Szólj hozzá!

Címkék: teszt képszerkesztés ingyenes fényképezés akció alkalmazás nyaralás photography review árcsökkenés iPhone iOS

A bejegyzés trackback címe:

https://napplo.blog.hu/api/trackback/id/tr74731302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása