Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012.08.14.
15:42

Írta: Fringilla

Házisárkányt mindenkinek!

dragon_dictation.png

Amikor először találkoztam vele, nem gondoltam, hogy a Dragon Dictation (v2.0.22) ilyen jól működik. Siriből és más korábbi tapasztalatokból kiindulva azt gondoltam, hogy ha angolul szuper is lesz a diktáló program, a magyar nyelvvel biztos meggyűlik majd a baja. Szerencsére nem lett igazam! Azóta a családom több tagja is használja nagy-nagy megelégedéssel, mindenki szeret tollba mondani a házisárkánynak.

Az alkalmazás kezelése nagyon egyszerű. A kezdőképernyőn három opció fogad minket, ezek közül csak a középső nagy piros gomb (felvétel) és a jobb-alsó sarokból elérhető beállítások aktív, a billentyűzet (baloldalon lent) még nem. Természetesen célszerű a beállításokkal kezdeni, ahol:
- engedélyezhetjük Facebook- és Twitter-profiljaink használatát;
- megadhatjuk az alapértelmezett nyelvet;
- kérhetjük a kontaktlistánkban található nevek felismerését;
- illetve elhallgatás esetén a diktálás automatikus befejezését.

Ha megvagyunk, jöhet a lényeg. Érintsük meg a piros felvétel gombot, és már mondhatjuk is a szöveget. Nagyon fontos, hogy a gondolatainkat ne menet közben kezdjük el megfogalmazni, addigra legyenek nagyjából összeszedve. Ne hadarjunk, artikuláltan, tagoltan beszéljünk. Ha írásjeleket is szeretnénk használni, azokat mondjuk ki: pont, kérdőjel, felkiáltójel, kettőspont, pont-pont-pont, zárójel, zárójel bezárva, idézőjel... Valamiért a vesszőt nekem sosem értelmezi, de ez lehet, hogy csak az én hibám.

dragon_dictation_torles.pngdragon_dictation_opciok.pngMiután befejeztük a diktálást - akár automatikusan, akár manuálisan -, olvassuk vissza a szöveget. Most már arra is van lehetőségünk, hogy beleírjunk, ha esetleg valamit nem talált el az "asszisztensünk", csak bökjünk a billentyűzet ikonra. Enélkül csak szavak törlésére (esetenként felajánlott alternatívára cserélésre) nyílik lehetőségünk. Ha elégedettek vagyunk a szöveggel, a jobb-alsó menüt felnyitva SMS-be, e-mailbe, vágólapra ("ctrl+c"), Facebook- vagy Twitter-bejegyzésbe másolhatjuk azt.

Nos, ez minden, amit a Dragon Dictationről tudni, ha ti is kedvet kaptatok, ingyen letölthetitek.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt lifestyle magyar ingyenes alkalmazás üzleti női univerzális app iPhone

A bejegyzés trackback címe:

https://napplo.blog.hu/api/trackback/id/tr944711096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása