Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012.08.25.
16:38

Írta: Fringilla

Apperitív - néhány akciós falat

Rejtély a világítótoronynál

Sokan szeretik a klikkelgetős, rejtélymegfejtős játékokat. Én is közéjük tartozom, bár eddig iPhone-on nem sokat próbáltam ki. Ma (elvileg holnapig) ismét ingyenessé vált a Mystery Lighthouse (v1.4), amit jó pár perc játék után most szeretnék azok figyelmébe ajánlani, akik szeretik ezt a műfajt.

Szépen megrajzolt grafikai világ, jó kezelhetőség és logikus feladványok jellemzik. A sztori úgy kezdődik, hogy kapunk egy zaklatott levelet bácsikántól, miszerint egy hatalmas rejtélyre bukkant, amit mindenképpen szeretne megosztani velünk, úgyhogy látogassuk meg másnap a világítótoronynál. Igen ám, de amikor odaérünk, Augustus bácsinak nyoma sincs. Kezdődhet a keresgélés...

Egyes kritikák szerint talán lehetne valamivel hosszabb a kaland, ám szerencsére akinek tetszik az első rész, azok most már a folytatást is letölthetik!
mystery_lighthouse.png

Videótákolás

videocamera_app_icon.pngA gyári fényképező videós funkciói nem túlságosan széleskörűek, alapfokú szerkesztésre, vágásra nem igazán alkalmas. Akinek néha szüksége volna ezekre a lehetőségekre a telefonján, mág ha csak végszükség esetére is, annak kapóra jöhet, hogy az i4software máskor igen borsos árú (5,99€/7,99$) Video Camera (v2.0.1) nevű alkalmazása egy nap erejéig nem kerül semmibe.

Természetesen nem egy profi vágó appról van szó. Tényleg csak a legalapvetőbb műveleteket tudjuk elvégezni vele, igaz azokkal nincs nehéz dolgunk. Könnyű a klippeket összeilleszteni, az átmenetet, feliratokat, zenei aláfestést kiválasztani. A sok hiányosság ellenére, ha valaki gyakran készít úti beszámolókat és hasonlókat, akkor nyugodtan tegyen vele egy próbát, amíg nem kérnek érte pénzt.

Végre!

facebook.pngA Facebook natív alkalmazásának 5.0-ás frissítésére sokan vártunk már, hiszen jó ideje tudni lehetett, hogy most nem egy ráncfelvarrás készül, hanem egy alapoktól újraírt verzió. Lassan jött, de végre megérkezett, az eredmény pedig egy érezhetően gyorsabb és gördülékenyebb kliens. A sebességen kívül a fejlesztés néhány apróságot is magával hozott, de komoly újításokra (például részletes megosztási opciók) egyelőre még várnunk kell. Mi mindenesetre örülünk, végre nem visz el órákat az életünkből a fészbúkolás. Na jó, de, csak mostantól telefonon böngészve ezt kevésbé vesszük majd észre.

Hamarosan...

A rengeteg fotóalkalmazás közül nem sokára részletesen is figyelmetekbe fogjuk ajánlani a HDR FX Prot (v2.6), amit most csak azért említünk meg gyorsan, mert a nagy tudású tájképszerkesztő program most akciósan ingyenesen letölthető. Hosszabb leírás tehát hamarosan!

Lassan jött, de gyors lett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napplo.blog.hu/api/trackback/id/tr544731187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása