Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012.08.09.
17:56

Írta: 925

Pocket - Ezt tedd zsebre!

Fordult már elő veletek, hogy munka közben rábukkantatok egy cikkre, de nem volt időtök elolvasni? Esetleg a telefonotokkal a kezetekben történt ugyanez? Itt egy megoldás!

pocket.pngA Pocket nevű gyöngyszemmel régebben Read It Laterként találkozhattatok, most a 4.1.2-es verziónál tart, és nagyon jó! Hm, és ingyenes. És minden platformon elérhető. És könnyen kezelhető. És jó ránézni. Mondom, tényleg nagyon jó!

Telepítés után létre kell hoznunk egy fiókot, illetve eligazítás kapunk arról, hogy más alkalmazásokkal (pl. Twitter és közel 300 másik) való összekapcsoláshoz mik a teendőink.


Hozzáadás

Amint ezzel megvagyunk, már kezdhetjük is a cikkek bezsebelését. Erre több lehetőségünk van:

1) E-mail: regisztráció után bármely linket elküldetünk az add@getpocket.com címre, feltéve, hogy a feladó címét hozzáadtuk a fiókunkhoz - ebből akármennyit lehet;

2) az appon keresztül: ha egy cikk URL-jét bemásoljuk iPhone-unkon, a Pocket megnyitásakor automatikusan felkínálja egy zöld sávban alul, hogy hozzáadjuk a listához - ügyes;

3) a 292 parner app bármelyikéből - a teljes lista itt érhető el;

4) az asztali gépünk böngészőjéből: ehhez le kell tölteni a szükséges bővítményt, amivel utána egyetlen kattintás elég a listához adáshoz, vagy az onnan való betöltéshez.


Olvasás (telefonon)

pocket_02.pngpocket_03.png

Olvasni telefonon is kiválóan lehet, akár az eredeti formában, akár egy letisztított, mobilra optimalizált változatot. Hogy melyik a praktikusabb, azt a program dönti el, de a lap tetején bármikor válthatunk nézetet. Néha érdemes, de többnyire jó a felkínált verzió.

pocket_01.pngA cikkeket - egy vízszintes simítás után - hozzáadhatjuk kedvenceinkhez, törölhetjük, megoszthatjuk, címkékkel láthatjuk el, majd ezen címkék, illetve az egyes tételek típusa (szöveg, videó, kép) alapján szűrve is listázhatjuk őket. Szinte minden magától értetődően működik a Pockettel, tényleg szeretni való.

Az pedig, hogy az asztali gépünkön is könnyedén megnyithatjuk a linkeket sokszor igazán jól jön, hiszen a 3,5" nem mindig elég.


Összegzés

Nagyon hasznos kiegészítőről van szó, komoly hátrányt nehéz lenne felróni neki. Talán a regisztráció, ami egy kicsit több figyelmet érdemel a felhasználótól, de aki ezen túljut, az valószínűleg sokszor munkára fogja majd. Van, akit még nem sikerült meggyőzni?

Szólj hozzá!

Címkék: teszt lifestyle életmód üzleti univerzális böngészés PC Mac

A bejegyzés trackback címe:

https://napplo.blog.hu/api/trackback/id/tr84701765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása