Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012.08.01.
21:34

Írta: 925

Hurrá, nyaralunk! ($, ¥, €)

1992. Nyaralás előtt édesapánk kivett egy halom drahmát vagy kunát, mellé néhány dollárt, esetleg német márkát tartaléknak, és elindult a család nyaralni. Dollár, Yen, Deutsch Mark - az autós táskát sosem veszítettük szem elől.

Tapasztalataim szerint azóta:

1) sokkal többet utazunk;
2) a fejlett országokba látogatók többsége már csak a legszükségesebb mennyiségű valutát váltja ki előre, minden másra ott a, khmm, bankkártya;
3) mintha kissé változékonyabbak lennének az árfolyamok...

Itt jön képbe az iPhone-unk és az App Store, ahol szerencsére ingyenes árfolyam-kalkulátorok komoly választéka fogad minket. Nézzük, a Nappló mit ajánl!


XE Currency (v3.02)

Az xe.com már régóta az egyik leg(el)ismertebb árfolyam-összehasonlító oldal, és telefonos alkalmazásai sem újak a piacon. Nem csak iOS-en, sok egyéb platformon is elérhetőek.

A kezelőfelület roppant egyszerű - de az első használatkor egy gyors használati utasítást is végignézhetünk, biztos, ami biztos. A jobboldalon fölül található beállításokkal érdemes kezdeni: itt többek között kiválaszthatjuk az általunk preferált pénznemeket ("Edit Currency List"), megadhatjuk a frissítési intervallumot ("Auto Update"), illetve a megjeleníteni kívánt információkat ("Currency Details"). Ez utóbbi lehetőségnél célszerű a "Rates and Unit Inverse" opciót választani, akkor kaphatjuk az alábbi nézetet.

xe_currency.pngxe_currency_02.pngCsúsztassuk a listában legfölülre az általunk használt pénznemet (a mi esetünkben ez ugyebár a Forint), így a követni kívánt árfolyamok megjelennek minden egyes sorban (alul). A kalkulátor használata is pofon egyszerű: bökjünk a kérdéses számra, és a felugró kalkulátorban adjuk meg az átváltani kívánt értéket.

Nagyjából ennyit kell tudni az alkalmazásról (iTunes), amit ki-ki kedve szerint finomhangolhat.

További érdekes, bár talán kevésbé praktikus appok - használhatóságuk sorrendjében:

Banca (v2.1), Currency© (v1.2), CurrencyBox (v1.0.0.428)

banca_02.pngcurrency_02.png

currencybox_01.pngcurrencybox_02.png

Szólj hozzá!

Címkék: teszt lifestyle árfolyam nyaralás üzleti

A bejegyzés trackback címe:

https://napplo.blog.hu/api/trackback/id/tr34690063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása